Yuran & Keahlian PSSCM

Seni Silat Cekak Malaysia adalah terbuka kepada semua penduduk Malaysia lelaki dan perempuan yang berumur 16 tahun (seelok-eloknya 18 tahun) ke atas yang beragama Islam dan sihat tubuh badan serta berfikiran waras. 

Tempoh Pembelajaran Silat Cekak

Sistem pelajaran Seni Silat Cekak Malaysia secara keseluruhannya diajar kepada penuntut secara pakej. Setiap penuntut perlu menyempurnakan pakej tersebut dan barulah dianggap mereka telah mempelajari Seni Silat Cekak Malaysia hingga bertanggungjawab mempertahankan diri.

Sistem mata pelajaran Seni Silat cekak Malaysia yang terbahagi kepada beberapa peringkat tersebut mengambil masa selama lebih kurang 7 bulan untuk tamat pembelajaran. Selepas tamat pembelajaran Seni Silat Cekak Malaysia maka penuntut adalah digalakkan untuk meneruskan kemahiran di dalam Silat Cekak dengan menyertai kelas kemahiran yang pada kebiasaannya akan mengambil masa selama lebih kurang 3 bulan dengan 1 kelas latihan seminggu (tertakluk kepada perubahan semasa). 

Yuran Keahlian PSSCM

Setiap penuntut Seni Silat Cekak Malaysia adalah dikenakan bayaran yuran-yuran yang berikut di dalam mengikuti pembelajaran Seni Silat Cekak Malaysia.

Jenis BayaranJumlah
Yuran PendaftaranRM 10.00
Yuran TahunanRM 25.00
Pengkeras I (Ijazah I)RM 40.30
Pengkeras II (Ijazah II)RM 40.30
Pengkeras III (Ijazah III)RM 40.30
Yuran Kursus

RM 40.00 (Setiap bulan selama 10 bulan)

Bayaran ini boleh diubahsuai mengikut tempoh latihan yang dipersetujui

Penyertaan

Sekiranya anda berminat untuk mempelajari Seni Silat Cekak Malaysia, sila semak lokasi kelas latihan yang terdekat dengan anda di sini, atau isi borang yang tertera di bawah, dan pihak pentadbiran akan menghubungi anda secepat mungkin;

Jantina

15 + 5 =